Trei servicii noi şi toate pentru persoanele cu dizabilităţi


Reprezentanţii Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei (DASPF) Ungheni, au participat săptămîna trecută, 8 octombrie, la un seminar de informare „Incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi”, organizat de Keystone Moldova.
Potrivit Marcelei Dilion, manager de proiect, obiectivul seminarului este de a pune în discuţie etapele de instituire a serviciilor sociale constituite la Ungheni pentru persoanele cu dizabilităţi, şi totodată de a aduce la cunoştinţă şi rezultatele implimentării acestor servicii. În cadrul proiectului respectiv au fost implimentate cu succes trei servicii noi: „Respiro”, „Casa Comunitară” şi „Echipa mobilă”. „Faptul că au fost create atîtea servicii sociale vorbeşte despre o iniţiativă, un entuziasm şi despre grija pe care o poartă autorităţile acestor categorii de persoane” remarcă Marcela Dilion. În acelaşi timp, Tudor Rădeanu, şeful DASPF Ungheni totuşi consideră că adunate la un loc, serviciile sociale oricum nu acoperă nevoile şi necesităţile persoanelor cu dizabilităţi iar problemele acestora rămîn mereu actuale.
Seminarul respectiv a fost organizat în cadrul proiectului „Consolidarea parteneriatului public-privat pentru dezvoltarea durabilă a serviciilor comunitare pentru persoane cu dizabilităţi”, proiect implimentat de Keystone Moldova şi finanţat de Uniunea Europeană.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *