Sfaturi pentru mămici cu burtici și copii mici

Imagine simbol: http://fotografiile-din-viata-ta.blogspot.com/

Imagine simbol: http://fotografiile-din-viata-ta.blogspot.com/
Imagine simbol: http://fotografiile-din-viata-ta.blogspot.com/

Natalitatea la Zberoaia este în afara oricărui pericol. La această concluzie a ajuns vineri, 20 septembrie, primarul localității, Damian Pîrlici, după ce a participat la o masă rotundă cu viitoarele, dar și actualele mămici care au copii pînă la șase luni.
Întîlnirea s-a produs în incinta grădiniței şi au participat la ea circa 20 de femei. ”A fost o întîlnire de suflet. Nici nu m-am așteptat că vor veni atîtea femei”, a remarcat Damian Pîrlici. Dînsul, plus un tînăr tătic, au fost unicii bărbați care au ținut tonul în acea zi și le-au încurajat pe femei să dea viață unui număr cît mai mare copii. ”Datorită vouă, comunitatea noastră va întineri”, li s-a adresat primarul.
A venit să le susţină pe mămicile cu burtici și copii mici și medicul de familie Ana Savin. Dînsa le-a oferit numeroase sfaturi și recomandări prinvind comportamentul lor în timpul sarcinii, dar și după naștere. Le-a atras atenția și asupra importanței alăptării la sîn a copiilor, mai ales pînă la un an.
Informații utile le-a adus viitoarelor mămici și asistenta socială, Tamara Sîrbu, care le-a vorbit despre toate garanțiile sociale pe care le oferă statul la nașterea unui copil, iar secretara consiliului local, Maria Lupu, le-a încurajat să vină cît mai curînd la primărie pentru a perfecta certificatele de naștere ale nou-născuților.
Ziua a fost plină și din punct de vedere cultural, căci bibliotecara Veronica Dumbravă a venit cu o expoziție tematică de cărți și ghiduri pentru mămici și gravide, iar șefa Casei de cultură, Aliona Viscun – cu un program de cîntece de leagăn.
La final, femeile au primit în dar cîte o cadă pentru băiță din partea primarului care, la rîndul lui, le-a primit de la Organizația de caritate ”ORA International Moldova”.
NISPORENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *