Rețete culinare. Budincă cu paste şi mere

Imagine simbol: www.haisagatim.ro

Imagine simbol: www.haisagatim.ro
Imagine simbol: www.haisagatim.ro

Ingrediente:
Un litru de lapte, 250 g paste de orice fel, 200 g brînză de vaci, 3 ouă, 2-3 mere mijlocii, caise uscate, 3 linguri zahăr.
Mod de preparare:
Se fierb pastele, se strecoară şi se clătesc. Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Ouăle se amestecă cu zahărul, apoi se adaugă laptele călduţ, brînza şi caisele uscate.
Într-un vas termorezistent, uns cu unt sau ulei, se aranjează pastele, apoi merele. Deasupra se toarnă amestecul de lapte, ouă, brînză şi stafide. Budinca se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi se lasă la copt timp de 20-25 de minute, pînă se rumeneşte frumos deasupra.
Budinca se poate servi atît caldă, cît şi rece.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *