Pentru o zi în lumea basmelor cu prinți și prințese

concursul pentru copii ”Prinți și prințese”

concursul pentru copii ”Prinți și prințese”
Imagine: ungheni.md

Cine a avut ocazia să fie la Palatul culturii din Ungheni pe 13 octombrie, a avut impresia că se află într-o lume a basmelor, unde eroii principali sînt doar prinți și prințese. Nu a dat greș, dacă așa s-a gîndit, fiindcă în acea zi, scena mare a fost inundată cu prințese, una mai frumoasă decît alta. Cu rochițe colorate, cu baghete fermecate, cu pantofi strălucitori, au venit să-și încerce norocul la concursul pentru copii ”Prinți și prințese” 31 de fetițe cu vîrsta cuprinsă între 4 și 12 ani. A fost şi un singur prinţişor.
”Este un concurs neobișnuit, care are scopul de a pune în valoare tot ce este frumos. Dar frumos înseamnă nu numai fizicul, ci și felul cum vorbești, cum te comporți”, a declarant, în discursul de debut al evenimentului, Alexandru Ambros, primarul de Ungheni, exprimîndu-și încrederea că acest concurs va avea continuitate, transformîndu-se pe viitor într-o tradiție frumoasă.
Participantele la concurs, dar și unicul participant, au avut la dispoziție trei probe, pentru a convinge juriul prezidat de Maria Morari, reprezentanta biroului ”Miss Moldova”, că sînt talentați și frumoşi. Atît prințul, cît și cele 31 de prințese, rînd pe rind, s-au prezentat, au cîntat, au recitat, iar la finalul concursului au defilat pe podium ca niște adevărate modele.
Cireașa de pe tort a fost, desigur, premierea.
Cum era şi de aşteptat, ”Prințul anului 2013” a fost desemnat Arseniu Primac, în vîrstă de 4 anişori, de la grădinița ”Guguță”. La aceeaşi categorie două fetiţe au devenit prințesele anului:  Alexa Fiodorova și Vladalina Chicu, de la aceeași grădiniță.
La categoria de vîrstă 7-9 ani, titlul și coronița de prințesă i-au fost acordate Biancăi-Beatricia Popovici, de la școala primară ”Spiridon Vangheli”. Prințesa anului la categoria de vîrstă 10-12 ani a devenit Arina Diomina de la liceul ”Alexandr Pușkin”.
Cîștigătorii concursului vor reprezenta orașul Ungheni la concursul mini-miss și mini-mister Moldova 2014.
”Ne-am simțit într-o adevărată poveste, care ne-a umplut ziua de farmec și copilărie”, a concluzionat, la finele zilei, Aliona Leșanu, directoarea Palatului culturii din Ungheni, arătîndu-se pe deplin satisfăcută de eveniment. Acesta a fost susținut financiar atît de primăria Ungheni, cît şi de numeroşi agenţi economici din teritoriu.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *