O nouă răzvrătire la Călăraşi

Imagine simbol: adevarul.ro

Imagine simbol: adevarul.ro
Imagine simbol: adevarul.ro

Nici nu a dovedit să se uite bine răzvrătirea locuitorilor din Parcani împotriva intenţiilor conducerii raionului de a le închide şcoala din sat, că, iată, o nouă acţiune de protest s-a declanşat sîmbăta trecută.
De această dată, circa o sută de comercianţi care activează în bază de patentă în sediul fostului magazin universal din Călăraşi au ieşit în stradă, protestînd împotriva primăriei oraşului, care a eliberat recent un permis de activitate comercială unui străin. Acesta, cică, îşi va deschide un centru comercial în care va vinde mărfuri cu amănuntul, astfel diminînd substanţial vînzările şi aşa destul de slabe din ultimul timp ale comercianţilor călărăşeni.
Primarul Nicolae Melnic susţine că, eliberînd autorizaţia cu pricina, contestată vehemenat de protestatari, el nu a făcut decît să respecte prevederile Legii concurenţei din R.Moldova, care asigură dreptul tuturor persoanelor, inclusiv străine, la activităţi comerciale. „Dacă refuzam   autorizarea, intram în conflict cu solicitantul şi tot eu eram vinovatul”, a spus primarul, după care a punctat: „Vom continua tratativele cu protestatarii. Sperăm să-i convingem că, dacă vrem să ne integrăm în Europa, va trebui să fim mai toleranţi şi să acceptăm concurenţa în toate activităţile noastre legale, ea făcînd parte din mecanismul economic, care asigură bunul mers al lucruilor   pe întrega planetă”.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *