O lună consacrată persoanelor cu deficienţe de auz

Filiala teritorială Centru a Asociaţiei Surzilor din Moldova împarte ajutoare la Ungheni
În fotografie: Filiala teritorială Centru a Asociaţiei Surzilor din Moldova împarte ajutoare la Ungheni

Filiala teritorială Centru a Asociaţiei Surzilor din Moldova împarte ajutoare la Ungheni
În fotografie: Filiala teritorială Centru a Asociaţiei Surzilor din Moldova împarte ajutoare la Ungheni

Aproximativ 400 de persoane cu deficienţe de auz din regiune au beneficiat, la început de toamnă, de o atenţie sporită. Şi asta, datorită filialei teritoriale Centru a Asociaţiei Surzilor din Moldova, care organizează, an de an, diverse acţiuni consacrate Zilei Internaţionale a Surzilor.
În acest context, au fost trimise, în adresa preşedinţilor celor şapte raioane cuprinse în filiala Centru a Asociaţiei, demersuri prin care s-au solicitat ajutoare băneşti unice pentru persoanele cu deficienţe de auz.
După cum au precizat surse din conducerea filialei, aşa ca şi în anii precedenţi, preşedinţii raioanelor Şoldăneşti, Călăraşi, Teleneşti, Nisporeni, Rezina au manifestat înţelegere şi compasiune, dispunînd alocarea unor sume băneşti în acest scop. Conducătorii altor două raioane, Ungheni şi Orehi, aşa cum o fac de ani buni, au refuzat şi de astă dată să facă asemenea gesturi, de parcă pesoanele surde nu ar fi cetăţeni ai acestor unităţi teritorial-administrative şi nu merită să li se întindă mîna măcar odată în an.
„Majoritatea surzilor trăiesc sub limita sărăciei, primind cîte o îndemnizaţie de stat lunară între 280 şi 500 de lei. În asemenea condiţii, este trist că unii conducători, cheltuind sume imense din banii publici pentru diverse deplasări inutile şi acţiuni distractive, se zgîrcesc cînd trebuie să susţină nişte necăjiţi şi oropsiţi ai soartei”, au mai precizat sursele citate.
Totuşi, potrivit aceloraşi surse, în toate cele şapte raioane au fost desfăşurate întruniri festive ale surzilor, după care ei au beneficiat de ajutoare umanitare sub formă de haine noi, dar şi de mîna a doua, donate de către fundaţiile „Counterpart-International” şi „Holland-Help”, care-şi desfăşoară activităţile în R. Moldova, sprijinind în acest mod persoanele cu grave probeleme de existenţă.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *