Este pregătit să facă faţă situaţiilor excepţionale

Imagine simbol: bzi.ro

Imagine simbol: bzi.ro
Imagine simbol: bzi.ro

În dimineaţa zilei de vineri, 4 octombrie, în unul din saloanele secţiei terapie a Spitalului raional Ungheni s-a produs un incendiu. Din fericire, cei 21 de pacienţi internaţi la acel moment în  secţie nu au avut de suferit, ei fiind evacuaţi la timp. Iar personalul secţiei s-a ales cu calificativul “pregătit”. I l-a dat Comisia Situaţii Excepţionale din Republica Moldova.
Cu acelaşi calificativ s-a ales întreg personalul spitalului şi în exerciţiul de antrenament, prezentat în cazul unui accident rutier rezultat cu 16 victime. Nici nu putea fi altfel, căci au trecut, din păcate, chiar în realitate, printr-un astfel de moment – anul trecut, urmare a tragicului accident de la Morenii Vechi.
Cu toţii au făcut faţă acestor situaţii cu bine, iar cel mai important lucru pe care a ţinut să-l accentueze Alexandru Oprea, şef adjunct al Serviciului protecţie civilă a situaţiilor excepţionale, a fost că nu s-a observant nici o panică sau învălmăşeală în rîndul cadrelor medicale. “Astăzi, am demonstrat capacitatea instituţiei de a răspunde la diferite situaţii excepţionale care se pot întîmîpla în viaţa de zi cu zi”, a menţionat, satisfăcută, Lidia Crăciun, directoarea Spitalului raional Ungheni. Totodată, dînsa s-a arătat încrezătoare de faptul că personalul spitalului este oricînd gata să intervină în asemenea situaţii. Drept dovadă la cele spuse de şefa spitalului a fost şi afirmaţia lui Alexandru Oprea: “Nu dăm note de la unu la zece, ci venim cu calificativul: pregătit sau nepregătit. În cazul dat, activitatea Spitalului raionao apreciem cu calificativul: pregătit”.
Potrivit dînsului, astfel de aplicaţii se organizează o dată la cinci ani, pentru a vedea cît de pregătite sînt cadrele medicale în cazul unor situaţii excepţionale. Pregătirea profesională a acestora urmează să fie testată şi din punct de vedere teoretic.
UNGHENI Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *