Cu ochii pe cai şi căruţe

Imagne simbol: arhivafoto.ro

Imagne simbol: arhivafoto.ro
Imagne simbol: arhivafoto.ro

Nu e vorba de hoţi de cai, ci de… poliţişti. În perioada 14-20 octombrie, aceştia au desfăşurat, în raionul Călăraşi, acţiuni orientate la prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea unităţilor de transport hipomobil (cu tracţiune animală)
Au fost  descoperite şi înregistrate 28 de cazuri de încălcare, de către căruţaşi, a regulilor de circulaţie şi de comportament pe drumurile publice. Toţi s-au ales cu amenzi.
În plus, au fost desfăşurate 13 întruniri cu deţinătorii de cai şi căruţe, la care au participat circa 400 de persoane. S-a discutat, în mod special, despre principiile de respectare a regulilor circulaţiei rutiere. Unde mai pui că anume în această perioadă a fost înregistrat şi un accident rutier cu implicarea unui atelaj cu tracţiune animală, în zona satului Meleşeni, un om alegîndu-se cu o mînă fracturată.
În acelaşi context, se cere de menţionat faptul că mai multe consilii comunale şi săteşti din raion, abordează tot mai frecvent acest  subiect, consileirii fiind îngrijoraţi de numărul mare de căruţe care circulă pe drumurile publice şi, implicit, de încălcarea celor mai elementare reguli de circulaţie şi comportament pe drumuri. Acest transport provoacă, de multe ori, pericole pentru maşini. În plus, posesorii de căruţe nu contribuie cu nimic la consolidrarea drumurilor pe care circulă. Ar fi bine, consideră aleşii poporului, să fie institut un control elementar asupra lor, să fie luaţi în evidenţă şi să plătească şi ei o taxă locală, banii adunaţi fiind folosiţi ulterior la întreţinerea drumurilor locale.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *