Gazoductul Iaşi-Ungheni: ce-i de făcut?

gazoductul Iasi _ UngheniRealizarea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni se vor încadra în termenii contractaţi. Declaraţia îi aparţine unui reprezentant al firmei selectate pentru construirea acestuia, Adrian Ştefănescu, şi a fost făcută pe 25 septembrie, la Ungheni, în cadrul unei întîlniri a reprezentanţilor instituţiilor partenere, responsabile de implementarea proiectului de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni.
A fost o primă întîlnire de acest gen şi, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului raional Ungheni,  „a purtat un caracter de familiarizare cu situaţia la moment, cu activităţile ce au fost întreprinse pînă acum şi ce urmează de efectuat”.
Subiectele abordate au ţinut de acordarea unui spaţiu pentru depozitarea materialelor de construcţie, asigurarea cu pază a şantierului, respectarea programului de inspecţii, organizarea cazării şi alimentaţiei muncitorilor.
Adrian Ştefănescu a menţionat că deja au fost întreprinse un şir de activităţi organizatorice, ele, însă, fiind neobservabile pentru publicul larg. Urmează ca, la 2 octombrie, Guvernul să aprobe o  hotărîre privind acordarea unor înlesniri la taxele de import pentru firma de construcţie. „În scurt timp, acţiunile ce ţin de construcţia gazoductului vor deveni vizibile”, a dat asigurări Adrian Ştefănescu.
Iurie Toma, preşedintele raionului Ungheni, a declarat, la rîndul său, că autorităţile raionale sînt gata să se implice, în orice moment, la soluţionarea eventualelor probleme ce vor apărea.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *