Curios. Cum arată o zi din viaţa noastră

Imagine simbol: rtv.net

Imagine simbol: rtv.net
Imagine simbol: rtv.net

(Continuare)
Circulaţia sanguină are o activitate intensă între orele 19:00 şi 21:00. Dacă mulţi părinţi au o problemă cu adormitul copiilor înainte de ora 19:00, după această oră, trimisul la culcare devine deseori o bătălie crîncenă care, de obicei, e cîştigată de copii. În această perioadă, corpul şi spiritul se gîndesc la cu totul altceva decît la dormit.
De la ora 21:00 pînă la ora 23:00 se realizează o acumulare intensă de energie în corp. Pentru mulţi dintre noi, cele doua ore sînt pline de vitalitate.
Vezica biliară şi ficatul îşi realizează intens funcţiile între orele 23:00 şi 1:00. Stresul şi mîncarea consistentă cu prăjeli şi grăsimi seara împiedică o funcţionare corectă a bilei. Compresele umede şi calde aplicate pe zona ficatului sînt benefice în acest interval orar. Ceaiul fierbinte, băut cu înghiţituri mici ajută la activarea funcţiei bilei. Dacă sînt probleme în funcţionarea acesteia sau a ficatului, munca desfăşurată în perioada nopţii e foarte nocivă, deoarece nu se pot reface cele două organe.
Ficatul funcţionează între orele 1:00 şi 3:00 noapte. Acesta, dacă are o structură deteriorată, se poate reface în anumite condiţii, importantă fiind odihna prin somn alături de o bună încălzire a corpului.
Plămînii funcţionează între orele 3:00 şi 5:00 dimineaţa. Mulţi fumători au accese de tuse dimineaţa, pentru că plămînii au lucrat toata noaptea şi acum dau afară substanţele care nu au ce căuta în interiorul lor.
Intestinul gros are o funcţie maximă între orele 5:00 şi 7:00 dimineaţa. Hrana stă în intestinul subţire circa 2 ore, iar în cel gros, chiar 20 de ore.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *