Cîteva beneficii ale chefirului pentru organismul uman

Imagine simbol: moldiva.md

Imagine simbol: moldiva.md
Imagine simbol: moldiva.md

Chefirul este un aliment cu o valoare nutriţională foarte ridicată, considerat de unii chiar un “aliment-minune”. Este foarte indicat după tratamente cu antibiotic, pentru că restabileşte flora bacteriană din organism. Ridică nivelul de imunitate al organismului, astfel fiind indicat pentru femeile gravide, pentru copii şi bătrîni. Fiind bogat în enzime active, este foarte bun pentru cei care au probleme de digestie sau probleme cu stomacul.
Stimulează sănătatea sistemului imunitar. Chefirul este eficient pentru modularea imunitară pozitivă, necesară pentru a distruge viruşii şi bacteriile care intră în organism.
E bogat în vitamine de tipul B şi K, dar şi în minerale importante, precum calciul şi magneziul. Aceşti compuşi nutritivi ajută la reglarea funcţionării tuturor organelor interne.
Ajută funcţia digestivă. Este o sursă importantă de microorganisme sănătoase, cunoscute sub denumirea de probiotice, care pot ajuta la păstrarea funcţiei digestive în parametri normali. Aceasta poate fi de ajutor în tratamentul diareei, poate reduce flatulenţa şi reglează digestia. Folosit în timpul tratamentului cu antibiotic, poate ajuta la refacerea florei intestinale şi scade riscul de diaree asociată cu utilizarea de antibiotice.
Uşurează descompunerea lactozei. Persoanele cu intoleranţă la lactoză pot consuma chefir, ca o alternativă sănătoasă la lapte sau la iaurt. Chefirul conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice.
Chefirul este o băutură foarte folositoare şi pentru cei ce doresc o siluetă ideală, deoarece asigură efectul de pierdere în greutate. Deoarece este bogat în vitamine şi minerale, ajută la organizarea activității intestinului, întinereşte pielea, îmbunătăţeşte starea părului şi a unghiilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *