Ce trebuie să ştiţi despre struguri, must şi vin

Imagine: mirelapete.dexign.ro

Imagine: mirelapete.dexign.ro
Imagine: mirelapete.dexign.ro

Delicioşi şi consistenţi, strugurii întăresc sistemul imunitar, fiind consideraţi, pe bună dreptate “hrană vie”. Au un puternic efect tonic, vitaminizat, diuretic şi antitoxidant. Strugurii au fost utilizaţi încă din antichitate pentru efectele lor terapeutice.
Medicament dulce
Strugurii conţin: apă 72%, zaharuri 16-22%, săruri minerale (calciu, fier, potasiu, sodiu şi zinc), vitamine şi enocinamină (un colorant natural, conţinut de strugurii negri) care au efect tonic. 100 grame de struguri conţin pînă la 90 Kcal! Datorită conţinutului lor, strugurii sînt recomandaţi în cazul multor afecţiuni, printre care: anemie, artrită, arteroscleroză, hemoragie, intoxicaţie, tulburări digestive şi surmenaj.
Pentru a beneficia de virtuţile terapeutice ale strugurilor, puteţi să-i consumaţi ca atare sau sub formă de suc. Strugurii sînt folosiţi şi în cosmetică, intrînd în compoziţia unor creme pentru hrănirea tenului, a părului sau combaterea celulitei.
Cura de struguri este recomandată în anemie, afecţiuni biliare, în caz de hipertensiune arterială şi chiar reumatism. Strugurii trebuie să fie copţi foarte bine.
Un litru de must conţine 900 de calorii şi este echivalent, din punct de vedere energetic, cu 10 ouă, 1500 grame de cartofi sau 650 grame de carne. Acesta este recomandat în cazul afecţiunilor reumatologice, hepatice, bolilor infecţioase. Cura cu must este recomandată şi copiilor, pentru combaterea anemiei, rahitismului şi constipaţiei.
Trei pahare de must consumate zilnic, timp de o lună, pregătesc organismul pentru iarnă. Mustul trebuie păstrat la rece, în sticle foarte curate, şi nu în bidoane de plastic.
Vinul este un medicament natural, cu o singură condiţie: trebuie consumat cu moderaţie. Două, trei pahare de vin pe zi ajută la îmbunatăţirea stării de sănătate. Vinul revigorează, are un efect antiviral, antistres, scade colesterolul şi previne afecţiunile cardiovasculare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *