Viaţa de lîngă noi | Un copil nedorit, vinovat de toate relele

Imagine simbol: maramedia.ro

Imagine simbol: maramedia.ro
Imagine simbol: maramedia.ro

I-a spus să nu găsească bebeluşul acasă, cînd va reveni de la Moscova. Şi nu-l va găsi.
„Pe 6 august, la Pîrliţa, în gospodăria unei cetăţence, a fost găsit cadavrul unui nou-născut. Expertiza medico-legală urmează să facă lumină în acest caz”, este declaraţia, seacă, a ofiţerului de urmărire penală la Inspectoratul de Poliţie Ungheni, Ruslan Savciuc, cu referire la ceea ce s-a întîmplat în satul cu pricina.
„Ştiam că femeia este însărcinată, am dus-o cu forţa la ginecolog, am impus-o, practic, să treacă examenul ultrasonografic. În rest…
Avem declaraţia, semnată de ea, prin care refuză orice investigaţie, orice examen medical”, ne-a spus Alexei Chirică, directorul Centrului de Sănătate Pîrliţa. Potrivit dînsului, ea zicea că-şi va întrerupe această sarcină. Avea acasă trei copii, soţul muncea la Moscova.
Cînd a venit ultima dată acasă – surpiză: nevastă-sa era însărcinată. I-a spus, cică, direct, că nu mai are nevoie de un copil. O fi al lui, n-o fi al lui?
Deocamdată, nu se ştie exact ce s-a întîmplat. Cert e faptul că, într-o bună dimineaţă, femeia a venit la serviciu fără burtă. Seara, cînd plecase acasă, burta se observa bine, iar a doua zi dimineaţa – dispăruse. Colegele au alerat imediat medicii.
„Sigur că am plecat să clarificăm situaţia. Ea ne-a spus că a fost la o clinică privată şi şi-a întrerupt sarcina. Nu mi s-a părut credibilă şi am anunţat poliţia”, povesteşte Alexei Chirică.
În aceeaşi zi, bebeluşul a fost găsit mort, într-un sac legat la gură. Deja începuse procesul de putrefacţie.
Femeia născuse o fetiţă, prematur. Şi-a schimbat şi declaraţiile între timp: cică, a născut-o moartă. Dacă o fi aşa sau ba, urmează să stabilească ancheta.
Potrivit lui Ruslan Savciuc, în cazul în care va fi găsită vinovată de pruncucidere, femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea pînă la cinci ani.
Deocamdată, e acasă şi are grijă de cei trei copii ai ei.
UNGHENI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *