TRAGEDIE într-o familie din Ungheni: Un dulap a căzut peste copilul lăsat fără supraveghere

copil batut
Sursa: devarul.es

Un băieţel de doi ani din satul Rezina, raionul Ungheni, a ajuns în stare gravă la spital după ce un dulap a căzut peste el, scrie ipn.md.Incidentul a avut loc în timp ce părinţii făceau reparaţie în casă şi au lăsat copilul fără supraveghere pentru puţin timp.
Vicedirectorul spitalului raional Ungheni, Maria Rotaru, a declarat că băieţelul a fost adus cu traumatism cranio-cerebral şi contuzie cerebrală de gradul I.
„Traumatismele suferite ar putea avea repercursiuni de lungă durată, deoarece copilul a fost lovit puternic la cap. Astfel de cazuri se produc deoarece părinţii nu sunt atenţi la lucrurile din jurul copilului, iar unele din ele pot fi foarte periculoase. Părinţii creează situaţii periculoase pentru copii atunci când nu iau măsuri de prevenire a accidentelor casnice”, a declarat medicul.
Pentru analize medicale complexe, copilul a fost transportat cu Serviciul Aviasan la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău. Băieţelul a fost internat în Secţia neurochirurgie. Medicul neurochirurg Vadim Scutaru a spus că băiatul va rămâne internat timp de o săptămână, după care va urma tratament la domiciliu.
În luna mai a acestui an, un copil de zece luni a murit strivit de televizorul din casă. Anul trecut a avut loc un accident similar, un copil de numai un an şi două luni a murit strivit de noptieră şi televizor.
În 2012, potrivit datelor Centrului Naţional de Management în Sănătate, 2.900 de copii cu vârsta de până la 5 ani au fost traumatizaţi în Republica Moldova. Potrivit unui studiu al Proiectul REPEMOL – Regionalizarea serviciilor medicale pediatrice de urgenţă şi terapie intensivă, numai 66% dintre părinţi conştientizează riscul de accidentare a copiilor în casă.
Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *