Rețete culinare. Vinete umplute
Ingrediente:
4 vinete, 500 gr carne tocată de vită, 2 felii de pîine, o ceșcuță cu lapte, 2 ouă, 2 foi de dafin, pătrunjel.
Pentru sos: 750 ml sos de roşii, un pahar cu vin alb, o ceapă, ulei.
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt si se căleşte în ulei. Se stinge cu sosul de roşii amestecat cu vin, se presară un praf de sare şi se lasă să scadă puțin. Într-un castron, se amestecă ouăle, carnea tocată, pîinea înmuiată în lapte şi stoarsă. Se spală vinetele, se taie în jumătate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurițe se îndepărtează cu grijă pulpa şi se umplu vinetele cu amestecul din carne. Se așează într-o tavă şi se toarnă deasupra sosul de roşii.
Se lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ o oră. Spre final, se adaugă şi foile de dafin. Pofta bună!
Lasă un răspuns