Cinstiţi ca la carte

În fotografie: Ei sînt eroii secerişului 2013 de la Pîrliţa

În fotografie: Ei sînt eroii secerişului 2013 de la Pîrliţa
În fotografie: Ei sînt eroii secerişului 2013 de la Pîrliţa

O satisfacţie mare se putea citi pe faţa unuia dintre cei mai mari şi renumiţi agricultori din  regiune, dar şi din republică, Nicanor Buzovoi, directorul SRL „Agrosfera-BM” din Pîrliţa, pe data de 28 iulie.
În acea zi, la Pîrliţa s-au făcut totalurile secerişului 2013. Zeci de oameni implicaţi în recoltarea grîului au fost cinstiţi ca la carte. „Vă mulțumesc pentru muncă”, li s-a adresat, simplu, Nicanor Buzovoi, reamintindu-le însă că nu este încă timpul pentru relaxare. „Avem de pregătit solul pentru roada viitoare, avem de pregătit tehnica pentru recoltarea florii soarelui, a porumbului”, le-a spus.
Roada este îmbucurătoare. La Pîrliţa s-au recoltat, de pe cele 889 de hectare, o cantitate de grîu la care nici nu îndrăzneau să viseze agricultorii. „Mă bucur că nu am unde pune grîul”, avea să remarce, mai în glumă, mai în serios, Nicanor Buzovoi. Potrivit dînsului, s-au recoltat, în medie,  50 de tone la hectar. În plus, şi calitatea e una nemaiîntîlnită în ultimul deceniu – 25-30% gluten.
„A fost depusă multă muncă, au fost făcute multe sacrificii. Ca să ajungi la ceea ce s-a ajuns, trebuie, pas cu pas, să acționezi corect, rapid și eficient, să aplici cele mai înalte tehnologii şi un managemen eficient”, a dezvăluit secretele acestui succes vicepreşedinta raionului Ungheni, Iulia Pancu.
Chiar dacă recoltarea încă nu s-a încheiat peste tot, Viorel Scutaru, şeful Direcţiei raionale agricultură, şi-a exprimat convingerea că SRL „Agrosfera-BM” va rămîne cea mai bună la acest capitol în anul curent.
Peste 50 de oameni, specialişti de înaltă calificare, fie că sînt combineri, tractorişi sau şoferi, au primit, în semn de recunoştinţă, cîte un colac, o diplomă şi… un plic destul de consistent. Pentru ei, conducerea întreprinderii le-a pregătit o masă de sărbătoare şi un adevărat spectacol prezentat de artiştii amatori de la Casa raională de cultură din Pîrliţa.
UNGHENI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *