Călăraşiul în cursa pentru un nou statut

Călăraşi
În fotografie: Iluminarea stradală la Călăraşi

Călăraşi
În fotografie: Iluminarea stradală la Călăraşi

A venit şi rîndul oraşului Călălărași să-şi prezinte bunele practici. Au cu ce şi au cu cine.
De data aceasta, au pus accent pe Strategia de dezvoltare socio-economică a orașului pentru anii 2012-2016, elaborată cu ajutorul societăţii civile.
„De la mic la mare, locuitorii au participat la focus-grupurile și discuțiile organizate de administrația publică locală, identificînd cele mai actuale probleme ale comunității ce necesită a fi soluționate”, se arată într-un comunicat de presă al Programului Bunelor Practici ale autorităților publice locale (PBP) din cadrul IDIS „Viitorul”.
Echipa programului respectiv s-a deplasat, pe 24 iulie, la Călăraşi, pentru a se convinge dacă e aşa sau altfel. Aici au luat cunoştinţă nu doar de Strategia propriu-zisă, ci şi de unele realizări obţinute deja. Este vorba de iluminarea stradală. La Călăraşi, 9 străzi periferice, unde locuiesc circa 1400 de persoane, au devenit mai luminoase, şi asta, potrivit experţilor de la IDIS „Viitorul”, datorită proiectului și a implicării active a cetățenilor. În total, au fost instalate 109 corpuri de iluminat, reţeaua electrică avînd o lungime de 6964 metri.
„Datorită activismului de care au dat dovadă locuitorii orașului, aproape 500 de gospodării au acum acces la străzi iluminate, iar oamenii se simt mai în siguranță atunci cînd circulă noaptea pe aici”, susţine viceprimarul orașului, Vladimir Susarenco. Dînsul a mai spus că o asemenea practică este utilă pentru orice comunitate, căci, pe lîngă faptul că sînt identificate cele mai stringente necesităţi ale oamenilor, se consolidează şi relaţia dintre administraţia publică locală şi populaţie.
Proiectul „Reabilitarea iluminării stradale în orașul Călărași” a fost implementat pe parcursul anului 2012, cu suportul Programului de Dezvoltare Locală Integrată a PNUD, avînd un buget de 479 821 lei.
Călărașiul face parte din cele peste 20 de localități din R. Moldova care pretind, în acest an, la statutul „Autoritatea cu cea mai bună practică”. O decizie în acest sens va fi luată la finele anului curent.
CĂLĂRAŞI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *