A fost semnat contractul de construcție a gazoductului Ungheni-Iași

Gazoduct Ungheni-Iasi contract semnat
Foto: mec.gov.md

Gazoduct Ungheni-Iasi contract semnat
Foto: mec.gov.md

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a semnat, astăzi, contractul de realizare a lucrărilor de construcție a celor 11 km a gazoductului Ungheni-Iași pe teritoriul Republicii Moldova și a stației de măsurare a gazelor cu ofertantul câștigător. Recent, în rezultatul concursului de achiziții în vederea selectării contractorului pentru executarea lucrărilor de construcție, Comisia de evaluare a decis acordarea contractului consortiului de companii JV Habau Pipeline Systems SRL, Romania (fondator fiind Habau Hoch- und Tiefbaugesellschaft m.b.H, Austria), Inspet SA, România si IPM-Partners România SRL, România.
Conform condițiilor licitației la concurs au fost evaluate ofertele persoanelor juridice, ce au întrunit criterii de participare, precum: deținerea licenței pentru construcția de conducte de gaz cu o presiune de 55 bari, deținerea de către angajați a permiselor și autorizațiilor pentru construirea gazoductelor magistrale, experiență de cel puțin 5 ani a personalului de bază și calificări relevante în lucrări de natură similară acestui proiect, experiență de realizare a cel puțin un proiect similar, să dețină echipamente, materiale, resurse umane și financiare necesare pentru a efectua cel puțin 70% din volumul contractului cu resursele proprii, etc. De asemenea, ofertantul câștigător urmează să depună o garanție de bună execuție de 5% din valoarea contractului, la semnarea contractului.
În ceea ce privește aspectul financiar al ofertelor examinate în cadrul Comisiei de Evaluare, menționăm că, din cele 3 oferte calificate din punct de vedere administrativ și tehnic, oferta de preț prezentată de consorțiul Habau Pipeline Systems SRL, Inspet SA și IPM-Partners SRL a fost cea mai mică, constituind 6,65 mln Euro.
Ofertantul a executat numeroase proiecte de construcție la  gazoducte de categorie magistrală cu diametrul cuprins între 500-1400 mm, precum și a unor stații de comprimare a gazelor naturale. De asemenea, menționăm că ofertantul a executat și proiecte de construcție a gazoductelor cu subtraversarea râurilor, exemple relevante fiind ”Jamal Pipeline” (Polonia), ”High pressure gas pipeline Temp Tiengen-Hugelheim” (Germania), ”Natural gas pipeline Stegal Loop Lot 1” (Germania),” Brecon to Tirley – West section gas pipeline project” (Marea Britanie), ”Pipeline Poggio Renatico – Cremona lot 1 from Poggio Renatico to pil 8” (Italia) etc.
Ministerul Economiei împreună cu consorțiul câștigător au început organizarea evenimentului de lansare propriu-zisă a șantierului din 27 august, curent, la care va participa, alături de conducerea Guvernului Republicii Moldova, Comisarul European pentru energetică, Gunther Oettinger, premierul român, Victor Ponta, precum și alți oficiali din Republica Moldova și România.
Sursa: www.mec.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *