Rețete culinare. Prajitură Bronzata

Irina CaducencoIngrediente:
5 ouă mari, 1,5 cană de zahăr, 3 linguri cu miere, 8 linguri cu lapte, 200 grame unt, 3 linguriţe scorţişoară, 3 linguri cafea măcinată, 1,5 cană de făină, un pachet praf de copt, un pachet zahăr vanilinat, o mînă de nuci şi migdale tocate, 100 grame cicolată neagră topită, 100 grame ciocolată pentru ornare.
Preparare:
Zahărul, scorţişoara, mierea, untul şi laptele se pun într-un vas la foc şi se amestecă pînă se dizolvă zahărul. Adăugăm la final şi cafeaua măcinată. Separăm albuşurile şi le batem spumă, în timp ce gălbenuşurile le amestecăm uşor cu un praf de sare şi treptat adăugăm din compoziţia de unt şi zahăr. Peste compoziţia de gălbenuşuri obţinută, adăugăm făina amestecată cu praf de copt. Tot acum topim şi ciocolata neagră şi o încorporăm în compoziţie. Apoi punem albuşurile spumă, dar amestecăm cu grijă de sus în jos, cît mai uşor.
Într-o tavă tapetată cu făină sau cu hîrtie de copt, turnăm aluatul rezultat, peste care adăugăm nuci, migdale tocate şi ciocolata tăiată bucăţele. Dăm tava la cuptor aproximativ 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea . Cînd e gata, scoatem prăjitura de la cuptor şi o lăsăm la răcit. Între timp mai topim cîteva cubuleţe de ciocolată pentru a o orna.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *