Nu doar odihnă, ci şi cunoaştere

Foto - simbol
Imagine simbol: craiova forum.ro

Imagine simbol: craiova forum.ro
Imagine simbol: craiova forum.ro

Începînd cu 29 iulie, tabăra „Romaniţa” din Oricova, Călăraşi va fi gazda unor grupuri de copii veniţi din Belarus, Polonia şi Ucraina.
Aceştia vor petrece aici clipe de neuitat, pentru ei fiind pregătit un program interesant, astfel ca la întoarcere în ţările lor să aibă ce le povesti semenilor despre Moldova şi, în mod special, despre Călăraşi. Alţi 20 de copii călărăşeni au revenit deja din taberele de odihnă din Belarus şi, respectiv, Polonia, unde au beneficiat la fel de activităţi interesante.
„Sînt foarte utile asemenea schimburi de copii”, a declarat Elena Gonţa, şefa Direcţiei Învăţămînt Călăraşi. Potrivit dînsei, acestea pun bazele durabilităţii relaţiilor întemeiate cu ani în urmă între primăria Călăraşi şi primăriile Svetlogorsk (Belarus), Bielsk Podlaski (Polonia) sau Iagotin (Ucraina). În plus, copiii au şansa unor noi descoperiri, unor noi prietenii, a cunoaşterii unor noi locuri. Este foarte important acest lucru, mai ales că toţi au fost selectaţi în baza scrisorilor de motivare pe care le-au depus. O cerinţă specială a fost cunoaşterea limbii engleze sau ruse, dar şi participarea în diverse proiecte. „Au mers în cele două tabere din străinătate doar copii dintre cei mai activi”, a concluzionat Elena Gonţa.
Cheltuilelile de deplasare au fost suportate atît de către părinţi, cît şi de către Consiliul raional Călăraşi, care a alocat în acest sens circa 25 mii de lei.
Potrivit site-ului Consiliului raional Călăraşi, asemenea schimburi de copii călărăşeni, polonezi şi beloruşi au loc din anul 2009. Preşedintele raionului, Ilie Rău, a menţionat că, începînd cu anul viitor, urmează să fie efectuate şi alte schimburi de copii, inlusiv cu Germania, Franţa sau România.
CĂLĂRAŞI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *