Nici o zi fără amenzi pentru vitezomani

Nici o zi fără amenzi pentru vitezomani
Fotografie-simbol

Nici o zi fără amenzi pentru vitezomani
Fotografie-simbol

Proaspeţii agenţi de patrulare au reuşit deja să bage frica în conducătorii auto. În cele trei luni ce au trecut de la reformarea poliţiei rutiere, au fost aplicate, în regiunea Ungheni-Nisporeni-Călăraşi, peste 380 de amenzi pentru depăşirea vitezei, ceea ce înseamnă că nici o zi nu a trecut fără să fie amendat cineva.
Chiar dacă iubitorii de viteză sînt obligaţi să scoată din buzunar pentru această încălcare şi cîte 1000 de lei, Andrei Costenco, comandantul Plutonului de patrulare mobilă Ungheni-Nisporeni-Călăraşi al Inspectoratului Naţional de Patrulare, susţine că pedeapsa prevăzută de legislaţie e mult prea blîndă. “Pentru a fi puşi la respect, vitezomanii ar trebui să fie deposedaţi imediat de permisul de conducere”, consideră dînsul.
Cei mai înrăiţi dintre ei sînt la Ungheni şi Călăraşi, iar Andrei Costenco a găsit şi explicaţia:  lipsa de educaţie şi respect. Referindu-se la conducătorii auto din Nisporeni, dînsul a spus că, poate, şi aceştia ar încălca mult mai des limita de viteză, doar că aici drumurile sînt mai proaste şi e mai greu să o faci.
De notat că anume excesul de viteză, alături de conducerea automobilului în stare de ebrietate, sînt cauzele principale care favorizează cel mai des accidentele rutiere.
La ora actuală, au grijă de ordinea de pe drumurile regiunii Ungheni-Nisporeni-Călăraşi 25 de agenţi de patrulare, la dispoziţia cărora au fost puse şapte automobile. Pînă la finele anului, aceştia vor fi echipaţi cu toate cele necesare pentru eficientizarea muncii lor. În toamnă vor avea şi uniforme noi.
În scurt timp, vor creşte amenzile pentru depăşirea vitezei regulamentare. Astfel, dacă se va  circula cu pînă la 20 km/oră în plus faţă de viteza admisă, conducătorul auto riscă să fie amendat cu 600 de lei. În cazul în care viteza va fi cu pînă la 40 km/oră peste cea regulamentară, amenda  va fi de 800 de lei, cu 200 mai mult decît pînă acum. Pentru vitezomanii înrăiţi, amenda va ajunge la 1000 de lei şi suspendarea permisului de conducere pe un termen între 6 şi 12 luni Au fost majorate şi amenzile pentru cei ce nu cedează trecerea autospecialelor aflate în misiune de la 600 de lei la 1000 plus cinci puncte de penalizare.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *