Caisele – fructele preferate pe timp de vară

ieftin, util, caiseTrebuie să consumi caise pentru că: combat oboseala fizică şi intelectuală, scad tensiunea arterial, sînt o bună sursă de fier, încetinesc procesul de îmbătrînire, favorizează bronzarea şi protejează pielea, protejează vederea, au proprietăți anticancerigene, combat anemia, previn constipația.
Protejează vederea. Caisele sînt o sursă excepțională de caroten și vitamina A, substanțe care mențin sănătoasă pielea și îmbunătățesc vederea. Trei sau mai multe caise consumate zilnic scad cu 36% riscul de a te îmbolnăvi de degenerare maculară, prima cauză de pierdere a vederii la adulți.
Previn constipația. Consumate înainte de masă, caisele contribuie la îmbunătățirea digestiei. Datorită conținutului ridicat de fibre vegetale, caisele previn constipația.
Perfecte pentru ficat. Stimulează regenerarea ficatului și funcțiile celulelor hepatice, ajutînd la detoxifierea naturală a acestui organ. De aceea sunt indicate celor care prezintă diverse afecțiuni hepatice.
Găseşte frumuseţea în caise.
Mască pentru tenul gras; vei avea nevoie de doi morcovi fierți, o caisă, trei linguri de miere și două linguri de iaurt.
Mască pentru tenul normal: vei avea nevoie de o caisă coaptă și de o lingură de miere. Amestecă ingredientele pînă cînd obții o pastă omogenă.
Mască pentru tenul uscat: vei avea nevoie de o caisă coaptă, o linguriță de miere și un sfert de pahar de suc. Se amestecă cu ajutorul unui blender.
Dezavantajele caiselor: Caisele pot declanșa reacții alergice persoanelor sensibile la aspirină. O cantitate prea mare de caise consumată într-un timp scurt poate provoca intoxicații.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *