Şi-au cusut bondiţă nouă

În fotografie: Noile costume ale picilor din Floriţoaia Veche

În fotografie: Noile costume ale picilor din Floriţoaia Veche
În fotografie: Noile costume ale picilor din Floriţoaia Veche

Picii de la grădiniţa din Floriţoaia Veche au ieşit în scenă, pe 24 mai, în costume naţionale nou-nouţe. Au ieşit să le prezinte colegilor lor, dar şi oaspeţilor.
Bucuria le-a fost împărtăşită şi de ansamblul folcoric „Ţărăncuţa” din localitate, care a venit aici cu un program artistic de toată frumuseţea. „Ţărăncuţele” au cîntat, au dansat împreuncă cu copilaşii, le-au oferit dulciuri celor mai curajoşi dintre ei. Buna dispoziţie a domnit peste tot.
„Sînt frumoase aceste costume, sînt frumoşi copilaşii care le poartă. Vă doresc în continuare voie bună şi cît mai multe proiecte de succes”, li s-a adresat gazdelor primarul de Floriţoaia Veche, Margareta Baban.
Şase costume naţionale pentru fetiţe şi şase pentru băieţi au fost achiziţionate, graţie proiectului „Mi-am cusut bondiţă nouă”, implementat de Grupul de iniţiativă al grădiniţei „Muguraş” cu suportul financiar al Fundaţiei Comunitare Ungheni. „Copiii, din fragedă copilărie, trebuie să-şi cunoască obiceiurile, tradiţiile, portul, neamul şi slova, pentru a le duce mai departe. Aceste costume naţionale sînt mai mult decît binevenite în acest sens”, a menţionat Lidia Rusu, directoarea grădiniţei, care a recunoscut că anume FCU cu programul său de granturi mici i-a pus la treabă.
Costul total al proiectului este de peste 11 mii lei, dintre care 4500 au fost donaţi de FCU, iar 6200 lei – de primăria Floriţoaia Veche.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *