Rețete culinare. Vinete umplute
Ingrediente (5 porţii):
900 gr vinete, 250 gr roşii proaspete, 100 ml ulei, 15 gr usturoi, 150 gr ceapă, 100 gr pîine albă, o legătură pătrunjel verde, 250 gr sos de tomate, sare, piper.
Mod de preparare:
Se spală bine vinetele şi se taie în două, în lungime, se scoate miezul care se taie cuburi mici. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Roşiile la fel se spală, se opăresc, se decojesc şi se taie felii. Usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Pîinea se taie cuburi. Pătrunjelul se spală şi se taie mărunt.
Vinetele se prăjesc în ulei. Separat, se înăbuşă ceapa în care se adaugă şi 60 ml apă, se adaugă roşiile, miezul de la vinete, usturoi, sare, piper, pîine şi pătrunjel. Se amestecă bine şi se mai lasă încă pentru cinci minute. Cu această compoziţie se umplu vinetele şi se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se adaugă 50 ml apă şi se pune la cuptor pentru 10-15 minute. Se servesc calde cu sos de tomate.
Lasă un răspuns