O cotă valorică transformată în… biserică

Imagine simbol: biserica-romana-berlin.de

Imagine simbol: biserica-romana-berlin.de
Imagine simbol: biserica-romana-berlin.de

Oamenii din Floriţoaia Nouă, dar şi cei din Grozasca, vor avea o biserică a lor. Deja au început lucrările de reconstrucţie şi reamenajare.
“Va fi reconstruită casa pentru îngrijitorii de vite din fosta gospodărie agricolă”, vine cu explicaţii Margareta Baban, primarul comunei Floriţoaia Veche. Cl[direa a revenit drept cotă valorică unor localnici, iar ei au hotărît să o doneze Episcopiei de Ungherni şi Nisporeni. Aţa a apărut ideea de a construi o biserică la Floriţoaia Nouă.
Cetăţenii au purces imediat la treabă. Bărbaţii s-au oferit să ajute la reparaţii, iar gospodinele – la prepararea bucatelor pentru lucrători.
“Şi totul – din proprie iniţiativă”, subliniază primăriţa, după care spune: “Din marea dorinţă de a avea o biserică a lor, oamenii s-au mobilizat ca niciodată”. În prezent, în Floriţoaia Nouă locuiesc circa 600 de persoane, iar la Grozasca – 850. Drumul pe care îl parcurcgeau creştinii pînă la cea mai apropieată biserică, din Floriţoaia Veche, era de aproximativ cinci kilometri într-o singură direcţie.
UNGHENI | Natalia Junghietu
 
În cazul în care doriți să contribuiți la construcția bisericii, iată datele contului bancar:
BSOCMD2X814
Numărul contului 222481401441
Telefon de contact: 068497771


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *