Deficit acut de cadre în Inspectoratul de Poliţie Călăraşi

Imagine simbol: ronduldesibiu.ro

Imagine simbol: ronduldesibiu.ro
Imagine simbol: ronduldesibiu.ro

43 de locuri de muncă vacante are, în aceste zile, Inspectoratul de Poliţie Călăraşi. Cele mai multe, 12 la număr, sînt în serviciul „Securitate publică”,  angajaţii căruia au misiunea de patrulare a teritoriului. Nu sînt completate cu cadrele necesare nici şapte posturi de poliţie.
Potrivit lui Oleg Chilinciuc, responsabil pentru lucrul cu cadrele, situaţia respectivă se explică prin faptul că, urmare a reformelor de ultimă oră, au fost create noi funcţii, iar eventualii doritori de a le ocupa, deocamdată, stau pe gînduri. „Îi opreşte necunoaşterea specificului schimbărilor din sistem, despre care se vorbeşte foarte mult peste tot, dar se ştie, de fapt, foarte puţin”, a opinat dînsul.
Totodată, oficialul a dat asigurări că se lucrează în permanenţă în vederea atragerii unor profesionişti şi suplinirii locurilor vacante.
„Plasăm foarte multă informaţie pe site-urile accesibile, conlucrăm cu Oficiul Forţei de Muncă, dar şi cu alte instituţii care ne-ar putea fi de folos în acest sens. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să depăşim această situaţie, cu atît mai mult că şi salariile angajaţilor noştri, care erau printre motivele principale ce-i opreau pe mulţi să vină, acum nu mai sînt de neglijat”, a explicat sursa citată.
De menţionat că în raionul Călăraşi, conform noii scheme de organizare teritorială, au fost create cinci sectoare teritoriale, care au în vizor supravehgherea şi paza ordinii de drept în toate satele.
CĂLĂRAŞI |  Tudor Josanu
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *