Atac cu bombe la Zagarancea

În fotografie: Ca în filme. La poligonul din Zagarancea

În fotografie: Ca în filme. La poligonul din Zagarancea
În fotografie: Ca în filme. La poligonul din Zagarancea

Bubuituri pe pămînt și tunete în cer au răsunat pe tot parcursul zilei de 23 mai la poligonul din apropierea satului Zagarancea. În acea zi, zece ofițeri artileriști ai Armatei Naționale, inclusiv cinci din Divizionul de artilerie Ungheni, au încheiat, prin trageri de luptă, faza activă a cantonamentelor privind verificarea nivelului lor de pregătire de luptă pentru anul curent.
Examenul a avut o încărcătură dublă, din cauza ploii care nu mai înceta, lăsîndu-i uzi leoarcă pe militarii implicați în misiunea de luptă. Chiar și în așa condiții neprevăzute de scenariul exercițiului, artileriștii au făcut față  sarcinilor de luptă.
Potrivit lui Sergiu Railean, comandantul Divizionului de artilerie din Ungheni, militarii artileriști au demonstrat priceperea și îndemînarea în cadrul mai multor trageri din aruncătoarele de bombe de calibrul 82 mm. ”Dacă, la criteriul de precizie a tragerii, ofițerii nu au întîmpinat greutăți, apoi lupta cu secundele a fost grea, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile”, a specificat comandantul.
În acea zi, a fost testată la maximum şi capacitatea de luptă a soldaților care își satisfac serviciul militar în termen la Divizionul de artilerie din Ungheni. Pentru aceştia a foat cu adevărat impresionant. Bunăoară, soldatul Ion Ulinici, originar din satul Grozești,  Nisporeni, a recunoscut că ceea ce s-a petrecut la poligonul din Zagarancea a fost, pentru el, ca o scenă dintr-un film de acțiune. ”Cînd mă voi întoarce acasă, voi avea ce povesti prietenilor și părinților. Așa mai înțeleg și eu că fac armata”, a mărturisit dînsul, vădit entuziasmat de cele trăite.
UNGHENI | Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *