Visul femeii cu 8 copii din Sineşti s-a împlinit – de Florii au sfinţit noua lor casă

Imagine: prime.md

Imagine: prime.md
Imagine: prime.md

Erau 9 într-o cămeruţă de 3 metri pătraţi. Odaia le era şi dormitor, şi bucătărie, şi loc de lecţii sau de joacă. Probabil, v-aţi dat seama despre cine vorbesc… Da, despre cei 8 copii din satul Sineşti şi mama lor, dacă va mai aminitiţi. Coşmarul pentru această familie s-a terminat azi, de Florii. Ei au trecut într-o casă mai bună, cu grădină şi curte îngrijite
Miracolul s-a întâmplat după ce reportajul a fost difuzat la Sinteza Săptămânii, iar 2 familii au decis sa se implice nu doar emotional. Le-au dăruit o locuinţă, le-au cumpărat şi mobilă, iar astăzi au sfinţit gospodăria. În plus, copiii au primit în dar o vacă, si ceva vietati pe langa casa.
Ludmila Ţurcanu a mers astăzi cu nepoţii săi, dar şi fetiţa familiei Puiu, probabil pentru ultima dată la vechea locuinţă, unde cei 8 copii şi mama lor se înghesuiau în câţiva metri pătraţi. Ea a fost cea care a reacţionat prima la reportajul difuzat pe Prime. Şi-a mobilizat întreaga familie, dar şi pe cea a fostului arhitect de Chişinău, şi au venit cu toţii la Sineşti să le dăruie micuţilor o adevărată sărbătoare. Le-au cumpărat casa pe care o vedeţi în imagini, le-au adus mobilă, produse alimentare, haine şi jucării.
Aşa că, în noua gospodărie a familiei Puiu toţi au avut astăzi de lucru, chiar şi fostul fotbalist Radu Rebeja, ginerele soţilor Ţurcanu. Deopotrivă, gazdele şi oaspeţii au cărat mobila în casa proaspăt vopsită şi au amenajat camerele pentru copii. Totul trebuia să fie gata la venirea preotului din sat, care le-a sfinţit locuinţa.
Copiii aproape că au muţit de fericire şi au fost mai puţin vorbăreţi, în schimb s-au implicat direct, chiar dacă sunt mici, în reamenajarea casei.
Şi cum o gospodărie fără orătănii pe lângă casă. Oaspeţii le-au adus copiilor boboci şi pui, iar vaca promisă de fostul architect familiei Puiu a ajuns exact în momentul când începea sfinţirea casei.
Mama celor opt copii, de numai 36 de ani şi care îi creşte de una singură, spune că viaţa ei are acum o altă nuanţă, mai luminoasă şi mult mai optimistă.
Casa cea veche, hărăzită băiatului mai mare, familia Puiu speră să o reconstruiască într-o bună zi, desigur, când le vor permite buzunarele şi puterile. Până atunci, au timp să se bucure de viaţa nouă, începutul căreia, probabil, nu îl vor uita vreodată.
Sursa: prime.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *