VIDEO | În UE, pe biciclete! De Ziua Europei va fi organizată cursa internaţională de ciclism Chişinău-Iaşi

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

În Uniunea Europeană – pe biciclete! Cursa internaţională de ciclism, dedicată Zilei Europei, va începe mâine dimineaţă, la Chişinău, şi se va încheia seara, la Iaşi. Astfel, pentru prima dată, traseul unei competiţii de acest gen va trece atât prin Moldova, cât şi prin România.
La cursa „Uniţi prin sport” vor participa în jur de 80 de ciclişti de performanţă din Moldova şi România. Însă la start vor fi admişi şi amatorii. Astfel, la сompetiţie se va putea alătura orice doritor.
„Este oportun să arătăm de Ziua Europei că intrăm în Europa. Şi ne-am gândit să intrăm în Europa pe biciclete”, a declarat ministrul în exerciţiu al Tineretului şi Sportului, Octavian Ţîcu.
Participanţii cursei se vor aduna cu o oră înainte de start, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet. Aici va avea loc deschiderea oficială a competiţiei, iar sportivii vor face ultimele pregătiri. Startul se va da la ora 10.00 de pe bulevardul Ştefan cel Mare, de unde cicliştii vor porni spre vest. La această oră, circulaţia pe principala stradă a Capitalei va fi oprită.
Prima etapă a competiţiei se va încheia la Străşeni, după care vor urma alte două popasuri: la Călăraşi şi la Ungheni. În total, sportivii vor parcurge 130 de kilometri, iar sosirea cicliştilor la finiş, adică în oraşul Iaşi, este planificată pentru ora 18.
„Pe parcursul acestei curse, în fiecare din aceste localităţi, vom avea festivităţi sportive şi culturale legate de Ziua Europei”, a mai declaratOctavian Ţîcu. 
Bugetul total al competiţiei constituie 60 de mii de lei, bani care au fost alocaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Consiliul Europei. Învingătorul fiecărei etape se va alege cu 300 de lei, iar câştigătorul cursei va fi premiat, la Iaşi, de reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului din România.
Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *