Premiul Fundaţiei ERSTE la Ungheni?

Imagine: www.cotidianul.ro

Imagine: www.cotidianul.ro
Imagine: www.cotidianul.ro

Asociaţia Obştească “Sprijin şi Speranţă” din Ungheni ar putea obţine unul dintre premile Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2013 şi asta, datorită implementării cu succes a proiectului ”Şanse egale la educaţia timpurie pentru toţi copiii”.
Maria Calchei, coordonatoarea proiectului respectiv, va participa, pe 27 iunie, la decernarea premiilor Fundaţiei ERSTE la Viena, capitala Austriei. Deja a primit invitaţia, iar organizatorii şi-au asumat cheltuielile de drum, de cazare. „Nu ştiu sigur dacă mă voi întoarce de acolo cu un premiu, pentru că toate proiectele care au ajuns în finală sînt foarte bune. Totuşi, cred că proiectul nostru merită să fie premiat”, a declarat dînsa pentru „Expresul”.
De notat că, graţie acestui proiect, la Ungheni a fost redeschisă grădiniţa „Guguţă”, după o reparaţie capitală. În prezent, aici sînt înscrişi 366 de copii, dintre care 60 sînt cu nevoi speciale de educaţie.
Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială este oferit organizațiilor non-profit din 13 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Republica Moldova. Valoarea totală a acestor premii este de 610 mii de euro şi vor avea parte de ele 33 de cîştigători.
Pentru ediţia 2013 s-au inscris 1988 de proiecte din cele 13 ţări participante. Din R. Moldova au fost depuse 104, fiind selectate pentru finală doar şapte. De tot, sînt 130 de finalişti şi, practic, fiecare al patrulea va fi premiat.
Marea majoritate a proiectelor finaliste din R.Moldova vin de la organizaţii neguvernamentale din Chişinău şi doar cîte unul de la Ungheni şi Cahul.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *