Ofiţerii SIS, mobilizaţi la un antrenament antiterorist la Ungheni

Imagine simbol: sis.md

 

Imagine simbol: sis.md
Imagine simbol: sis.md

Un antrenament antiterorist la Ungheni a fost organizat ieri deServiciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova. Potrivit instituţiei, este pentru prima dată când un antrenament de o asemenea complexitate a fost iniţiat într-o unitate administrativ-teritorială.
Aplicaţiile au urmărit perfecţionarea interacţiunii între subunităţile aparatului central şi organele teritoriale ale instituţiei, pentru gestionarea situaţiilor cu tentă teroristă. Un element inovativ al antrenamentului de stat major realizat la Ungheni a constituitparticiparea ofiţerilor de informaţii şi securitate, inclusiv din cadrul tuturor subunităţilor teritoriale ale Serviciului de Informaţii şi Securitate, se precizează într-un comunicat al instituţiei.
„Antrenamentul antiterorist a scos în evidenţă importanţa intensificării mecanismului de cooperare a instituţiei cu organele administraţiei publice centrale şi locale, orientate pe diminuarea riscurilor şi vulnerabilităţilor de securitate existente, precum şi promovării active a politicii naţionale antiteroriste la nivel local”, a declarat general-maiorul SIS Valeriu Furdui, citat de Serviciul de presă al instituţiei.
De asemenea, oficialul SIS a specificat că au fost luate în calcul două aspecte definitorii: eventualele pericole în zona de desfăşurare a exerciţiilor, dar şi gestionarea crizelor la anumite obiective strategice ale statului.
Antrenamentul antiterorist de stat major va continua în a doua jumătate a anului şi vor fi cooptaţi experţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Sănătăţii şi a  Departamentului Instituţiilor Penitenciare al Ministerului Justiţiei.
Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *