Minor pierdut şi găsit după două săptămîni

Imagine simbol: fluxdestiri.info

Imagine simbol: fluxdestiri.info
Imagine simbol: fluxdestiri.info

Un băiat de 15 ani din Nişcani a fost găsit, după două săptămîni de căutări, şi adus înapoi la Centrul pentru plasament temporar „Epitrop” din Călăraşi. El fusese amplasat aici cu cîteva luni în urmă, conform unei decizii a unei comisii raionale cu atribuţii în acest sens.
Directorul Centrului, Ion Negru, susţine că minorul a ajus aici din cauza comportamentului său în familie, o familie, de altfel, dificilă – mama bea, tatăl vitreg nu-l acceptă.
Cît a fost frig, spune Ion Negru, băiatul parcă s-a conformat regulilor din instituţie, dar, imediat ce s-a încălzit, a început să chiulească de la ore, ca mai apoi să dispară cu totul. “Am sesizat  despre aceasta primăria din Nişcani, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei (DASPF), organele de drept, care l-au şi găsit pe minor într-o colibă improvizată pe malul rîului Bîc, în compania cîtorva băieţi cu comportament asemănător”, menţionează directorul Centrului “Epitrop”.
Mihail Cotelea, şeful DASPF  Călăraşi, afirmă că, înainte de a fi plasat în Centrul respectiv, băiatul a avut cîteva dosare legate de furturi şi alte infracţiuni. Doar faptul că este minor l-a absolvit, de fiecare dată, de pedeapsă. După acest ultim episod, s-a decis ca, pentru a evita asemenea derapaje din partea lui, să-i fie stabilit un asistent social personal, care îl va monitoriza în permanenţă, astfel ca băiatul să nu se mai eschiveze de la ore sau să abandoneze Centrul.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *