O reuniune a unei dinastii vînătoreşti

În fotografie: Dinastia de vînători Druţă de la Ţibirica

În fotografie: Dinastia de vînători Druţă de la Ţibirica
În fotografie: Dinastia de vînători Druţă de la Ţibirica

Orgnaizaţia raională şi cea locală a vînătorilor şi pescarilor l-au omagiat pe cel mai longeviv vînător din Ţibirica. Evenimentul a avut loc duminica trecută şi a fost prilejuit de aniversarea a 80-a de la naşterea lui Alexei Druţă, căci despre el e vorba.
La festivitate s-au reunit toţi cei şapte membri ai acestei dinastii vînătoreşti: trei feciori şi trei nepoţi, împrăştiaţi de destin în toate cele patru zări. Gheorghe Elisei, preşedintele   Organizaţiei raionale a vînătorilor şi pescarilor, i-a înmînat omagiatului diplome de onoare şi cadouri, inclusiv din partea Consiliului republican al organizaţiei respective, însoţite de urări de bine, ani mulţi şi sănătate. A urmat o şuietă vînătorească, în cadrul căreia cei 9 membri ai organizaţiei locale din Ţibirica, împreună cu oaspeţii, au depănat amintiri şi întîmplări vînătoreşti, au organizat „baterea” omagiatului – cu ramuri de copaci înmuguriţi care, conform unor superstiţii ale vînătorilor, garantează ani mulţi şi fericiţi.
În alt context, Gheorghe Elisei a menţionat pentru „Expresul” că în raion sînt înregistraţi   325 de vînători şi pescari, care au grijă în permanenţă de fondul cinegetic. Anul trecut, spre exemplu, au fost aduşi şi puşi în libertate 400 de pui de fazani. În perioada  22 februarie – 17 martie curent, vînătorii călărăşeni au desfăşurat o acţiune de vînare a vulpilor şi a cîinilor vagabonzi, înmulţirea exagerată a cărora aduce prejudicii serioase. „Prin aceste acţiuni, dorim să demonstrăm că noi, vînătorii, nu numai vînăm, dar şi contribuim la conservarea faunei şi chiar sporirea populaţiei anumtor specii de păsări şi animale”, a specificat sursa citată.
CĂLĂRAŞI | Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *