Împreună, vor face o adevărată schimbare

Imagine simbol: clicksatumare.ro

Imagine simbol: clicksatumare.ro
Imagine simbol: clicksatumare.ro

Mare sărbătoare la grădiniţa “Tereza Sobolevschi” din oraşul Ungheni. Aici a fost lansat proiectul “O picătură verde pentru grădiniţa noastră”, elaborat de către Grupul de iniţiativă “Claudia Sîrbu” şi acceptat, recent, spre finanţare de către Fundaţia Comunitară Ungheni.
Urmează să fie organizate numeroase acţiuni, menite să contribuie la crearea unui mediu ambiant curat, modern, securizant si atractiv  atît pentru copii, cît şi pentru cadrele didactice de aici,  pentru părinţi, dar şi pentru societate în întregime.
Astfel, va fi amenajat terenul de la intrarea pe teritoriul grădiniţei, cu suprafaţa de 150 metri pătraţi. Graţie proiectului respectiv, vor fi achiziţionate materialele necesare: 100 metri de bordură, 300 kilograme de ciment, 500 kilograme de nisip.
În scurt timp, curtea va fi de nerecunoscut, cu două bănci de odihnă nou-nouţe, cu statuiete din beton, cu multă verdeaţă şi flori.
Valoarea totală a acestui proiect este de 33 mii de lei. Primăria va aloca 5000 de lei, Direcţia Raională Învăţămînt – 2000 de lei, Asociaţia obştească “De dragul tău, copile”, care activează în cadrul grădiniţei, va oferi suma de 5000 de lei, iar contribuţia părinţilor va fi de 5700 de lei. Fundaţia Comunitară  Ungheni vine şi ea cu un ajutor – 7600 lei. Vor exista şi servicii de voluntariat, estimate la 7700 de lei.
Reprezentanţii Grupului de iniţiativă sînt siguri că vor reuşi să schimbe aspectul terenului de la intrare care, cu siguranţă, va bucura ochiul oricui va trece pe acolo.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *