Dacă am planta măcar cîte doi copăcei anual…

Imagine simbol: bucurestifm.ro

Imagine simbol: bucurestifm.ro
Imagine simbol: bucurestifm.ro

În prezent, pe glob locuiesc circa șapte miliarde de oameni. Dacă fiecare dintre ei ar planta anual cîte doi copăcei, planeta s-ar îmbogăți cu un covor verde de 700 mii de hectare. Cu un astfel de mesaj și-a început discursul în fața elevilor de la Liceul ”Prometeu” din Grozești  Vasile Mîrza, inginer-șef al Întreprinderii pentru silvicultură ”Nisporeni Silva”, pe 21 martie curent. Vizita dînsului a fost prilejuită de Ziua Internațională a Pădurii.
”Ziua Pădurii nu trebuie să treacă fără atenție din partea noastră, de aceea ne-am gîndit că ar fi bine să mergem la o instituţie de învăţămînt ca să inițiem un dialog cu tînăra generaţie despre rolul și importanța pădurii pentru omenire”, a menționat Vasile Mîrza pentru ”Expresul”, remarcînd că  s-a înarmat cu multă informație pentru întîlnirea respectivă.
Astfel, a putut să le ofere elevilor date concrete, argumente științifice ce vizează domeniul silvic. Totodată, dînsul i-a îndemnat pe elevi să participe cît mai activ la acțiunile de plantare a pomilor în comunitatea lor. La final, le-a promis că va reveni cu informații despre locurile cele mai frumoase și deosebite din pădurile raionului.
NISPORENI | Ina Landa 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *