Cu drumul în faţă

Imagine simbol: realitatea.net

Imagine simbol: realitatea.net
Imagine simbol: realitatea.net

Nu i-ar ajunge degetele de la mîini și picioare pentru a număra țările în care a avut ocazia să se deplaseze în ultimii ani, de cînd a ajuns, iniţial, viceprimar de Nisporeni, apoi preşedinte al raionului. Este vorba de Vasile Bîtca.
L-am contactat telefonic pe 2 aprilie, în momentul în care se pregătea ”să-și ia zborul” într-o următoare țară, în Suedia. Era în aeroport. Ne-a spus că speră să revină „mai școlit în domeniul apă și canalizare”. ”Fac parte dintr-o delegație a R. Moldova care, la invitația părții suedeze, pleacă la un seminar de instruire”, a explicat dînsul.
Fiind întrebat cît de utile i se par aceste deplasări frecvente ale oficialilor peste hotare, Vasile Bîtca a răspuns că sînt nu doar utile, ci şi binevenite, căci doar așa pot fi preluate bunele practici în diverse domenii. ”Odată reveniţi acasă, ne putem orienta mai ușor şi stabili cum să implementăm aceleași practici la noi”, a specificat dînsul.
După ce va reveni din Suedia, președintele raionului Nisporeni are toate șansele să ia din nou calea aerului – spre Bruxelles. Au fost deja discuţii în acest sens, dar oficialul a recunoscut că, deocamdată, nu ştie exact dacă a fost inclus în delegația ce urmează să plece acolo, pentru a discuta despre Acordul de asociere a R.Moldova la UE.
NISPORENI | Ina Landa
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *