Alimente care stresează organismul

Imagine: ganoterapia.ro

Imagine: ganoterapia.ro
Imagine: ganoterapia.ro

O dietă echilibrată este factorul crucial în menţinerea sănătăţii şi reducerea stresului. Anumite alimente şi băuturi stimulează puternic organismul, devenind în felul acesta cauze directe ale stresului.
Cofeina determină producerea de adrenalină şi în felul acesta duce la creşterea nivelului de stres. Persoanele dependente de cofeină îşi extenuează glandele suprarenale, cele care produc hormonii stresului.
Alcoolul este o cauză majoră a stresului. Culmea ironiei este tocmai faptul că mulţi oameni se apucă de băut pentru a combate stresul. Dacă însă alcoolul este asociat cu stresul, combinaţia este fatală. Alcoolul stimulează secreţia de adrenalină, ceea ce duce la apariţia unor probleme precum tensiunea nervoasă, irascibilitatea şi insomnia.
Zahărul nu conţine substanţe nutritive esenţiale. El furnizează o creştere bruscă de energie în organism, care este posibil să ducă la extenuarea glandelor suprarenale. Acest lucru poate duce la irascibilitate, o slabă capacitate de concentrare şi depresie.
Sarea creşte tensiunea, epuizează glandele suprarenale şi induce instabilitatea emoţională.
Laptele de vacă şi produsele lactate stresează organismul prin substanţele pe care le conţin.
Carnea roşie, care are un conţinut ridicat de proteine, sporeşte concentraţia de dopamină şi norepinefrină din creier, ambele substanţe fiind asociate cu starea de anxietate şi de stres.
Alimentele gata preparate şi rafinate, precum pîinea albă şi făina rafinată, supun la stres organismul ca urmare a faptului că sînt sărace în substanţe nutritive, conținînd din abundenţă calorii inutile.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *