VIDEO | Cinci copii de la grădiniţa din Corneşti, infectaţi cu TUBERCULOZĂ. Părinţii micuţilor cer demisia directorului instituţiei

Captură: publika.md

Captură: publika.md
Captură: publika.md

Cinci copii de la grădiniţa din Corneşti, Ungheni, au fost infectaţi cu tuberculoză. Diagnosticul a fost confirmat în urma efectuării probei Mantoux. S-a întâmplat după ce conducerea instituţiei a angajat un specialist bolnav de TBC. Părinţii copiilor sunt indignaţi şi cer demisia directorului.
În luna noiembrie, anul trecut, un bărbat a fost angajat la serviciu doar în baza declaraţiei verbale că este sănătos, fără a prezenta un certificat. În urma unui control medical, s-a descoperit că acesta suferă de tuberculoză. După ce au fost verificaţi toţi angajaţii şi copiii, cinci micuţi din grupa pregătitoare au avut proba Mantoux pozitivă.
Directorul grădiniţei neagă faptul că ar fi infectaţi cu TBC şi spune că ei aveau viroză. Cazuri de tuberculoză la copii au fost descoperite, anterior, la grădiniţa din oraşul Donduşeni şi la Şcoala-internat din satul Crihana Veche, raionul Cahul.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *