VIDEO | Biatlonistul unghenean, reîntors după Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European

Captueă: EuroNova TV

Captueă: EuroNova TV
Captură: EuroNova TV

Biatlonistul unghenean, Nicolae Gaiduc, s-a reîntors recent de la festivalul olimpic de iarnă al tineretului european ce a avut loc în orașul Brașov, România. În acest an la festivalul olimpic au participat 42 de țări, Moldova fiind reprezentată de 2 sportivi: Nicolae gaiduc la biatlon și Liviu Dubălari la ski.
Biatlonistul unghenean a participat la probe: sprint și individual, unde s-a clasat pe locurile 70 și 72 din 80 de sportivi.
Antrenorul Echipei Naționale de Tineret la Biatlon spune că prestația lui Nicolae la acest festival olimpic nu a fost poate cea mai reușită, dat fiind faptul că sportivul are înregistrate date mult mai bune șa campionatele europene și balcaniade, însă potrivit antrenorului, Nicolae Gaiduc este un sportiv cu potențial mare.
Entuziasmat de biatlon, dar și de granzii acestui sport, tinărul sportiv spune că va munci mult pentru a înregistra date importante pentru țara noastră, iar la moment biatlonistul unghenean are doar un simplu vis, să ajungă la jocurile olimpice de iarnă.
Pentru fiecare sportiv ce practică sporturi de iarnă, Festivalul Olimpic de Iarnă al Tineretului European are loc doar o singură dată în viață, deoarece festivalul se desfășoară o dată la doi ani și aici participă tineri cu vîrsta 16-17 ani.

Sursa: EuroNova TV


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *