Seminţele recomandate pentru plantare primăvara

Imagine simbol / gradinamea.ro

Imagine simbol / gradinamea.ro
Imagine simbol / gradinamea.ro

Plantarea cu ajutorul seminţelor este o manieră mult mai uşoară în comparaţie cu sădirea propriu-zisă a plantelor. Dacă doriţi să începeţi în această primăvară cultivarea plantelor prin seminţe, trebuie să aveţi în vedere cîteva indicaţii.
Ca pentru fiecare anotimp în parte, pentru primăvară deasemenea există anumite seminţe a căror plantare este recomandată în această perioadă, în funcţie de tipul şi de soiul acestora. Obţinerea unor plante viguroase din seminţe are următoarele elemente de bază: solul bun, udarea regulată şi opt ore de soare în cele mai multe zile.
Soiurile speciale au uneori cerinţe neaşteptate, de aceea este indicat să citiţi cu atenţie pachetelele de plantare cu recomandări, sfaturi şi avertismente. Astfel, în funcţie de acestea şi de momentul în care germinează, veţi şti cu ce seminţe specifice de plante puteţi începe. Iată o enumerare de seminţe recomandate pentru plantare primăvara:
– În primăvara foarte timpurie (de îndată ce solul poate fi lucrat): ceapa, mazărea, spanacul;
– În primăvara timpurie: salata verde, sfecla, morcovul, ridichea, mărarul, varza, broccoli, ţelina, cartofii;
– După ultima dată a îngheţului: fasolea, pepenele galben, castraveţii, tărtăcuţele, roşiile, ardeiul, dovlecii, vinetele, busuiocul.
După trecerea peisajului alb, vlăstarele plantuţelor ce vor rodi din seminţe ne vor oferi satisfacţie şi varietate, pe masură ce asistăm la evoluţia lor în adevarate plante viguroase.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *