Din Parlament direct în şomaj

Anatol ArhireÎn cazul în care Parlamentul îşi va încheia activitatea, actualul deputat PL, Anatol Arhire, fost vicepreşedinte al raionului Ungheni, va rămîne şomer. Dînsul nu va mai avea dreptul să revină, aşa cum a făcut-o deja de două ori, la funcţia pe care a ocupat-o din  iulie 2007 încoace.
Pe 28 februarie, urmare a unei notificări făcute de Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, consilierii raionali au abrogat o decizie anterioară a lor, din 27 decembrie 2012, privind suspendarea lui Anatolie Arhire din funcția de vicepreședinte al raionului Ungheni. În aceeaşi zi, ei au adoptat o altă decizie – privind ridicarea mandatului acestuia de vicepreședinte al raionului Ungheni, „în legătură cu incompatibilitatea funcției de vicepreședinte al raionului cu funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova”.
Astfel, Anatol Arhire, care a activat, cu mici întreruperi, în această funcţie timp de aproape cinci ani, fiind responsabil pentru domeniul agriculturii, infrastructurii, funciar şi cadastru, va trebui, după încheierea mandatului său de deputat, să-şi caute un nou loc de muncă.
De notat că Anatol Arhire a fost ales, pentru prima oară, deputat în Parlament, la 5 aprilie 2009. Activitatea sa parlamentară s-a încheiat brusc, în legătură cu dizolvarea parlamentului şi anunţarea unor alegeri anticipate.  La 29 iulie 2009, devine pentru a doua oară deputat, dar  nici de data aceasta nu a putut să se bucure prea mult de calitatea sa de deputat. Peste un an, au fost declarate noi alegeri parlamentare anticipate. A treia oară, Anatol Arhire a fost plasat în listele PL al 17-lea, astfel că a trebuit să aştepte doi ani, ca să-i vină rîndul şi lui să ajungă din nou, pe 4 decembrie 2012,  în Parlament.
Acum, are toate şansele să-şi încheie la fel de subit, pentru a treia oară, activitatea de parlamentar.
De notat că Anatol Arhire, chiar fiind vicepreşedinte de raion, nu a recunoscut niciodată unitatea teritorial-administrativă „raion”, autoîntitulîndu-se în permanenţă vicepreşedinte de judeţ. Anatol Arhire mai este şi preşedintele organizaţiei teritoriale a Partidului Liberal.
UNGHENI | Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *