Cum să-ţi protejezi grădina cu folie de aluminiu

Sursa: cefacemimi.ro

Sursa: cefacemimi.ro
Sursa: cefacemimi.ro

Îţi vine să crezi sau nu, dar poţi să îţi protejezi plantele din grădină de boli şi dăunători cu banala folie de aluminiu, pe care o foloseşti în bucătărie. Iată cît de utilă poate fi folia de aluminiu în grădină, de la plantarea răsadurilor pînă la menţinerea la distanţă a insectelor care ameninţă integritatea culturilor tale.
Creşterea răsadurilor
Nu vrei să plantezi seminţele direct în grădină? Ca să obţii răsadurile pe care ţi le doreşti, ca apoi să le transplantezi, poţi folosi recipiente multe şi… simple. Tubul din carton pe care este înfăşurată folia de aluminiu poate servi drept containere perfecte în acest sens. Taie cartonul în bucăţi de 8 cm şi înfăşoară fiecare porţiune în folie de aluminiu, pentru a ţine umezeala departe de carton. Pune micile “ghivece” improvizate pe o tavă, umple-le cu pămînt special pentru răsaduri şi pune acolo seminţele.
Alungarea păsărilor dăunătoare
Un pom fructifer plin de roade nu este o atracţie doar pentru familie, ci şi pentru păsări. Iată de ce ar fi o idee bună să „împodobeşti” ramurile copacilor cu o „ghirlandă” confecţionată din aţă pentru pescuit, pe care legi bucăţi de folie de aluminiu. Lumina reflectată de suprafaţa metalică şi zgomotul produs de folie ţine departe musafirii nepoftiţi.
Protecţia mulciului (un strat de materie organică, cum ar fi paie, frunze, resturi vegetale)
Poţi ţine dăunătorii departe de culturile tale, fără să foloseşti insecticide chimice pentru protecţia plantelor. Adaugă în mulci mici bucăţele de folie de aluminiu, astfel încît paraziţii să fie alungaţi de raza orbitoare. Ca bonus, folia va reflecta razele soarelui înapoi către plante, pentru o creştere optimă a culturilor.
Protecţia ghivecelor
Vrei ca insectele şi omizile să nu mai ajungă la florile tale preţioase? Inveleşte ghivecele, jarnierele şi alte recipiente în folie de aluminiu, astfel încît dăunătorii să alunece pe suprafata ei lucioasă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *