Cifre, opinii, soluţii în ultima zi de iarnă

Sursa: foto.dinmoldova.info

Sursa: foto.dinmoldova.info
Sursa: foto.dinmoldova.info

Procuratura raionului Ungheni a făcut bilanţul activităţii sale în anul 2012. Evenimentul s-a produs pe 28 februarie. „Chiar dacă procurorii se confruntă cu diverse probleme în serviciu, totuşi, toţi cei nouă şi-au îndeplinit corect şi obiectiv sarcinile”, le-a dat aprecierea Eduard Florea, procurorul raionului Ungheni. Nu întîmplător, conform indicilor obţinuţi, Procuratura Ungheni se află între primele zece instituţii de acest fel din republică.
Pe parcursul anului 2012, în raion au avut loc 16 crime grave sau deosebit de grave, marea majoritate dintre ele fiind descoperite. A crescut şi numărul infracţiunilor în care au fost implicaţi minorii. Referindu-se la infracţionalitatea juvenilă,  procurorul Victoria Popov a menţionat că a crescut îngrijorător numărul actelor de huliganism în instituţiile de învăţămînt. „În aceste cazuri însă, noi punem mai presus interesele minorilor şi încercăm să rezolvăm conflictele pe o cale mai uşoară, pentru că nu ne dorim să stopăm educaţia lor”, a specificat dînsa.
Eduard Florea s-a referit şi la faptul că, în 2012, s-a pus accentul şi pe un flagel ce persistă de ani şi ani – violenţa în familie. În consecinţă, au fost pornite mult mai multe cauze penale. „Violenţa în familie este foarte frecventă în satele raionului nostru”, a subliniat dînsul, adăugînd, totodată, că majoritatea dosarelor au fost trimise în instanţa de judecată. Chiar dacă legislaţia nu presupune sancţiuni aspre în cazurile de violenţă în familie, aceasta, potrivit procurorului Ion Steclari, poate fi stopată.  Soluţia este conlucrarea cît mai strînsă între administraţia publică locală, asistenţii sociali, poliţiştii de sector şi comunitate în îmtregime.
UNGHENI | Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *