Apreciate la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Copiii de la Centrul “Fantezie”
În fotografie: Copiii de la Centrul “Fantezie”

Copiii de la Centrul “Fantezie”
În fotografie: Copiii de la Centrul “Fantezie”

Mărțișoare, care mai de care, frumoase și ingeniaose, confecţionate de copiii ce frecventează Centrul de meșteșuguri ”Fantezie” de la Palatul culturii din Ungheni, au fost expuse, alături de multe alte lucrări alb-roșii ale meșterilor populari din întreaga republică, la expoziția ”Mărțișoare 2013”, vernisată la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău.
”Am fost invitaţi pentru prima dată la un asemenea eveniment de talie națională. Consider că ne-am descurcat bine”, a declarat pentru „Expresul” Viorica Bucătaru, conducătoarea Centrului  ”Fantezie”. Potrivit dînsei, cei zece copii au muncit timp de o săptămînă, pentru a expune către admirația publicului 30 de mărțișoare, confecționate din ață, hîrtie, plastic etc.
Spre bucuria lor, munca nu le-a fost zădarnică. Pentru participare activă, dar și pentru promovarea tradițiilor neamului, ei au primit o diplomă de merit, semnată de conducerea Ministerului Culturii, Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, Centrului de conservare și promovare a patrimoniului cultural imaterial. ”Este un prim succes al nostru și o mică victorie, de care sîntem nespus de mîndri”, a spus Viorica Bucătaru.
Dînsa a recunoscut că, împreună cu discipolii săi, deja a prins gustul succesului și intenționează să continue promovarea frumosului oriunde vor fi solicitaţi.
Lucrările unghenenilor, expuse la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, vor putea fi admirate pe tot parcursul lunii martie.
UNGHENI |Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *