A adus primăvara nu doar în Moldova, ci şi la ea acasă

Marina Vacaraş în plin proces de creaţie la concursul „Primăvara în Moldova”
În fotografie: Marina Vacaraş în plin proces de creaţie la concursul „Primăvara în Moldova”

Marina Vacaraş în plin proces de creaţie la concursul „Primăvara în Moldova”
În fotografie: Marina Vacaraş în plin proces de creaţie la concursul „Primăvara în Moldova”

Un premiu de milioane. L-a cîştigat, la începutul lui martie, Marina Vacaraş din Todireşti. Nu-i vorba de bani, ci de o performanţă deosebită. Deşi studiază pictura abia de un an şi jumătate, ea a reuşit să impresioneze toată lumea la concursul de pictură „Primăvara în Moldova”, organizat la Chişinău, pe 3 martie, de către Fundaţia moldo-italiană „Regina Pacis”.
Timp de aproape şase ore, Marina, alături de alţi circa 20 de concurenţi, a pictat „în direct”, sub ochii specialiştilor. La final, a fost declarată cea mai bună, obţinînd premiul I.
„Iniţial, am fost puţin rezervată, căci concurenţii mei aveau mai multă experienţă, fiind, în majoritate, elevi la liceele şi colegiile de arte plastice din republică”, a recunoscut tînăra pictoriţă. Nu s-a dat însă bătută. A intrat în competiţie cu capul sus. „O mare parte din succesul meu se datorează studierii în Şcoala de Arte Plastice din Ungheni şi, în mod deosebit, profesorului meu, Ilie Cojocaru, care ne ajută să gîndim creativ şi să ne exprimăm punctul propriu de vedere prin culori”, a subliniat proaspăta laureată a Concursului.
De mai bine de un an, Marina Vacaraş, care este şi elevă în clasa a VIII-a la Gimnaziul din Todireşti, vine, de trei ori pe săptămînă, la Şcoala de Arte Plastice din Ungheni. Nimic nu i se pare imposibil atunci cînd ştie că se va afla din nou, faţă în faţă, cu şevaletul, cînd profesorul ei îi va destăinui noi secrete din arta picturii.
Marina nu este la prima sa performanţă. În luna mai 2012, a obţinut premiul Ministerului Culturii la concursul „Tradiţii şi obiceiuri”, organizat de Teleradio Moldova în cadrul  emisiunii „ARS Adolescentina”. În septembrie 2012, a obţinut premiul mare la concursul „Ungheni – oraş al viitorului”, dedicat aniversării a 550-a de la prima atestare documentară a Ungheniului.  Iată că acum e din nou prima.
UNGHENI | Lucia Bacalu
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *