Rețete culinare. Salată de sfeclă cu piept de pui şi caşcaval
Ingrediente:
3 bucăţi de piept de pui (450 gr), 2 sfecle roşii mijlocii, un măr verde, 3 morcovi mici, 100 gr caşcaval, suc de lămîie, sare, piper, ulei, o lingură de hrean ras cu smîntînă.
Mod de preparare:
Pieptul se pune la înăbuşit cu o lingură de ulei şi o jumătate de cană de apă, pînă se rumenşte uşor. Cînd e gata, se scoate pe o farfurie să se răcească. Între timp, se fierbe sfecla roşie, după care se curăţă. Pieptul, sfecla roşie, caşcavalul, morcovii, mărul curăţat de coajă se taie cubuleţe şi se amestecă toate într-un bol. Se pun condimentele, sucul de lămîie. La servire se adaugă cîte o linguriţă de hrean cu smîntînă sau maioneză.
Lasă un răspuns