Poliţia a fost la înălţime. Tîlharii au fost descoperiţi

poliţişti, datorie, instruiri, alegeri locale
Imagine simbol :voceabasarabiei.net

Vărzăreştenii pot răsufla cu uşurare. După mai multe acțiuni speciale de investigaţie, angajaţii Comisariatului de poliţie Nisporeni, în conlucrare cu ofiţerii Comisariatului de poliţie din sectorul Botanica al capitalei, au reținut membrii unui grup, care au comis două tîlhării grave la Vărzăreşti, anunţă un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne din 28 ianuarie curent.
Poliţia a reconstituit şi scenariul acestor infracţiuni.
Primul caz.
În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2012, o femeie de 45 de ani din Vărzăreşti a trait clipe de groază, fiind supusă unor ameninţări şi umilinţe de nedescris. Suspecții au forțat geamul şi au pătruns în casa ei. Au bătut victima cu pumnii și picioarele, utilizînd și fierul de călcat. Indivizii cereau bani. După ce au găsit 34 mii de lei şi un obiect din aur, au plecat într-o direcţie necunoscută.
Al doilea caz.
Peste două luni, tîlharii şi-au făcut din nou apariţia la Vărzăreşti, acţionînd după acelaşi scenariu. În seara de 23 ianuarie, între orele 20:00 şi 22:00, ei au pătruns în gospodăria unui sătean, un bărbat în vîrstă de 55 de ani, pe care, ulterior, l-au maltratat. Au sustras din casa acestuia un calculator, o imprimantă, veselă, dar  și multe alte bunuri, în sumă totală de 40 mii de lei.
Audiaţi de poliţişti, indivizii şi-au recunoscut vina pe deplin. Din grupul criminal fac parte 9 persoane, printre care şi o minoră. Aceştia au vîrsta cuprinsă între 17 şi 57 de ani şi sînt locuitori ai raioanelor Nisporeni, Orhei, Străşeni şi municipiului Chişinău. Nu sînt la prima abatere. Ei au mai fost condamnaţi pentru furt, tîlhărie şi trafic de droguri.
Potrivit cercetărilor, suspecții acţionau pe timp de noapte, cu măşti pe faţă și mănuşi pentru afectuarea lucrărilor în construcție pe mîini. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă privaţiune de libertate de la 5 pînă la 14 ani.
NISPORENI | Lucia Bacalu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *