O dată în viaţă: 24 de ani pe 24 februarie

Victor Mihalachi
Victor Mihalachi

Victor Mihalachi
Victor Mihalachi

Victor Mihalachi, unul dintre cei mai importanți sportivi pe care i-a avut vreodată raionul Ungheni, multiplu campion modial și european la caiac-canoe, supranumit şi ”moldoveanul de aur”, va împlini, pe data de 24 februarie, vîrsta de 24 de ani. Frumoasă coincidență de numere.  Dar coincidențele nu se termină aici. Ziua de naștere a sportivului îndrăgit pe ambele maluri ale Prutului coincide și cu Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români.
La cei 24 de ani pe care îi va împlini în curînd, Victor Mihalachi a cîștigat toate trofeele posibile din canoe, cu excepţia medaliei olimpice. Colecția de medalii pe care o păstrează acasă, la Florițoaia Veche, este una destul de impunătoare.
Victor Mihalachi evoluează sub drapelul României, fiind atras în echipa de canoişti români de însuşi marele Ivan Paţaikin. În 2012, cu ocazia aniversării a 370-a de la prima atestare documentară a satului său natal, Florițoaia Veche, conducerea localității i-a conferit titlul de  cetățean de onoare al satului.
UNGHENI| Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *