Grădina mea în luna februarie

Sursa: floarea-ta.ucoz.ro

Sursa: floarea-ta.ucoz.ro
Sursa: floarea-ta.ucoz.ro

Întotdeauna se găseşte ceva util de realizat pentru grădină, chiar şi în luna care pune capăt sezonului rece. Făurar este socotită o lună nemiloasă, aducătoare de geruri şi viscole mari. Totuşi, încă din luna februarie trebuie să vă pregătiţi să întîmpinaţi primăvara cum se cuvine.
Plantaţi flori de primăvară. Stabiliţi de pe acum florile pe care v-aţi propus să le admiraţi în următoarea perioadă, cum ar fi: crinulgladiola, begonia tuberculată, amaryllis, cerceii-doamnei.

În cazul în care pămîntul nu este îngheţat sau îmbibat cu apă, îl puteţi săpa şi îngrăşa cu orice compost pe care îl aveţi la dispoziţie. Asiguraţi-vă, ca în toate celelalte perioade ale anului, că grădina voatsră este curată, că plantele nu au în jurul lor straturi de frunze putrezite care să atragă dăunători. Folosind metodele consacrate, nu uitaţi să ţineţi la distanţă vieţuitoarele care adoră umezeala: melcii şi limacşii.
Grădina de legume are de asemenea prioritate în perioada care urmează, fiindcă ne pune pe masă cele mai proaspete şi naturale produse. Acum puteţi plasa seminţele pentru soiurile timpurii, precum varza şi broccoli, şi mai puteţi planta morcovi, salată, ceapă, ridichi şi chiar spanac. Aveţi răbdare ca temperaturile să mai crească, pentru a semăna afară vinete, roşii sau fasole. În grădina de legume ar trebui făcută prima arătură (de săpat), dacă vremea permite. Buruienile şi seminţele scoase se vor usca.
După cum am menţionat anterior, în luna februarie trebuie să abordaţi cu cea mai mare seriozitate problema îngrăşămîntului pentru plante. Acestea au nevoie atat de ingredientele primare, adică azot, fosfor şi potasiu, cît şi de cele secundare (sulf, magneziu, calciu). De la jumătatea lunii şi pînă la finele acesteia, este perioada de fertilizare a arbuştilor şi a plantelor veşnic verzi.
Vă dorim o zi minunată în grădină!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *