Ce alimente trebuie de evitat la masa de seară

Sursa: romani-online.co.uk

Sursa: romani-online.co.uk
Sursa: romani-online.co.uk

Agitaţia, obişnuinţa de a nu mînca prea mult în cursul zilei, activitatea permanent, din cauza căreia deseori săriți peste orele de masă, vă pot determina să faceți alegeri neinspirate la cină. Mai ales acum, iarna, cînd frigul de afară dă tendinţa de a consuma ceva mai mult dulce decît de obicei şi o mîncare caldă, prăjită rapid, care poate fi nu tocmai indicată pentru organism.
Evitaţi:
Cartofi prăjiţi cu friptură. Pare o masă bună, însă încărcătura grasă a cartofilor aduce foarte multe calorii.
Prăjeli (carne, jumări, cîrnaţi). Aceste alimente se digeră destul de greu şi va fi nevoie de mai mult de 4 sau 5 ore pentru procesul de digestie. Somnul va fi agitat.
Citrice. Acestea reprezintă un stimulator gastro-intestinal care creşte secreţia digestivă, scade PH-ul la nivel gastric și provoacă dureri cu simptome tipice în cazul unei acidităţi gastrice crescute.
Fructe de mare. Sînt unele dintre cele mai puternice alergene şi, în combinaţie cu alcool, unt, smîntînă, ulei, pot fi factori declanşatori a pancreatitei. Ideal ar fi să fie consumate la prînz.
Băutură carbogazoasă cu îndulcitor, apă minerală. Sînt băuturi sărace în calorii. După consumul lor rămîne însă senzaţia de foame, deoarece stomacul se dilată din cauza volumului lor.
Sucuri de fructe, fructe congelate, gem, dulceaţă. Acestea sînt indicate să fie consumate dimineaţa, cînd avem nevoie de energie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *